background

Sport-, klassieke-, anti-stress- en bindweefselmassage


Bindweefselmassage


Naast gediplomeerd sportmasseuse is Jolanda Numans ook gediplomeerd om bindweefselmassage te geven. Deze steeds populairdere vorm van masseren bestaat al vanaf 1929. Bij de meeste mensen is bindweefselmassage vandaag de dag alleen bekend als een massage met een puur cosmetisch oogpunt, zoals het behandelen van littekens, het losmaken van verklevingen en het verbeteren van de conditie van de huid.


Bindweefselmassage gaat echter verder. Met behulp van verschillende handgrepen wordt het bindweefsel dat onder de huid ligt intensief gestimuleerd. Door deze stimulatie wordt het zenuwstelsel geactiveerd en kunnen veel klachten verholpen worden. Niet alleen spier-, huid- en gewrichtsklachten, maar ook hoofdpijnklachten (o.a. migraine) en maag-, darm-, lever-, blaas- en menstruatieklachten kunnen uitstekend behandeld worden door middel van bindweefselmassage.


Tijdens de massage komt er een betere doorbloeding op gang, wat ook helpt tegen vocht, stijfheid in de ledematen en koude handen en voeten. Deze vorm van masseren kan in combinatie met de sport- of klassieke massage gegeven worden.


Behandelplan


Na een gesprek over de klachten van de cliënt wordt bekeken of er bindweefselmassage gegeven kan worden. De masseur kijkt de cliënt op de rug en voelt de spanning van de huid. Daarna volgt er een gesprek waarin verteld wordt wat je van de behandeling kunt verwachten. Het varieert per klacht en cliënt hoe vaak en hoe lang er behandeld moet worden.


Klik hier om een afspraak te maken!